Yaşam Alanlarında Doğal Işığın Önemi ...


İnsan vücudu gün ışığına ihtiyaç duyar. Bu yüzden yaşadığınız evin yeterli derecede gün ışığı alması çok önemlidir. Koyu renk perdelerden ve pencerelere yakın yüksek eşyalardan kaçınmak gerekir. Pencerelerinizin temizliği bile ışığın gerektiği gibi içeri alınmasını etkiler. Perde yada storlar ile eve giren ışık miktarını gün boyu ayarlayabilirsiniz. Aşırı ışık alan yönlerde yukarı yada yanlara katlamalı perde sistemleri ışığın miktarını istediğiniz gibi ayarlamaya olanak sağlar. 

Yeni bir ev alacaksanız ilk dikkat edeceğiniz şeylerin başında mekanların yeterince gün ışığı alıp almadıklarına bakmak olmalı. En güzeli evin güneye bakması ve yeterli büyüklükte pencerelerinin olmasıdır. 


Küçük mekanlarda gün ışığı ile mucizeler yaratabilirsiniz. Açık renk duvarlar ve ışığın esas düştüğü alanda sağlayacağınız renkli bir köşe, odanın daha büyük olduğu izlenimini verir.

Yaklaşan kış günlerinde gün ışığını daha az alacağız. Doğal ışık azlığı yorgunluk, uykusuzluk, isteksizlik yapar. Bunun için fırsat buldukça açık havada vakit geçirmeli ve güneşi görür görmez bir battaniye kapıp balkona çıkıp şifa kaynağı doğal ışıkta vakit geçirmeye çalışmalıyız.